Nieuwe investeerder Summa Equity maakt weg vrij voor verdere groei Bollegraaf Groep

Nieuwe investeerder Summa Equity maakt weg vrij voor verdere groei Bollegraaf Groep
Bollegraaf Recycling Solutions

Nieuwe investeerder Summa Equity maakt weg vrij voor verdere groei Bollegraaf Groep

De Bollegraaf Groep, de grootste producent van recyclingfaciliteiten, heeft een nieuwe investeerder: Summa Equity, een impact investeerder die zich richt op het oplossen van mondiale uitdagingen, waaronder het efficiënt gebruikmaken van hulpbronnen.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Impact investeerder Summa Equity heeft een meerderheidsaandeel verworven in de wereldwijd toonaangevende aanbieder van turnkey recyclingoplossingen, de Bollegraaf Groep.
Bollegraaf heeft een sterk impactprofiel door actief bij te dragen aan de EU taxonomie. Summa ziet in dat Bollegraaf perfect past binnen hun thema van efficiënt gebruik van hulpbronnen. Optimaal gebruik van natuurlijke hulpbronnen is een van de speerpunten van de Summa strategie en binnen deze uitdaging bundelen ze vanaf nu hun krachten met Bollegraaf. De overname, gefinancierd uit het EUR 2,3 miljard Summa Equity Fund III, versterkt de expertise van Summa in het verbeteren van strategieën van portfoliobedrijven om langetermijnwaarde te creëren en kritieke mondiale onderwerpen aan de kaak te stellen.
De afgelopen decennia is Bollegraaf uitgegroeid tot een aanbieder van totaaloplossingen in de recyclingsector. Bollegraaf biedt afvalverwerkers wereldwijd state-of-the-art sorteerinstallaties en machines. Innovaties in geavanceerde mechanische recycling liggen ten grondslag aan deze high-end oplossingen. De technologieën en oplossingen van Bollegraaf dragen bij aan een verkleining van de koolstofvoetafdruk gerelateerd aan materiaalverwerking en recycling en een verhoging van de recyclingpercentages. Het bedrijf speelt dan ook een cruciale rol in de transitie naar duurzamere en koolstofarme industriële praktijken.
Summa neemt Bollegraaf over van Capital A Investment Partners, dat de afgelopen 9 jaar de controlerende aandeelhouder was. In deze periode heeft de Bollegraaf Group met de steun van Capital A een aanzienlijke groei en innovatieve doorbraak doorgemaakt, waardoor het bedrijf een belangrijke speler is geworden in de recyclingindustrie. In afwachting van goedkeuring door de regelgevende instanties zal de overname naar verwachting in oktober 2024 worden afgerond.

Contactinformatie

Stuur ons een bericht

Scroll naar top